Richard Cullimore, Cullimore Herbs

Natuurgenezer Richard Cullimore start praktijk in Suriname

De bekende natuurgenezer Richard Cullimore die in Almere (Nederland) een praktijk heeft, start ook een praktijk in Suriname. Cullimore die van Surinaamse afkomst is, heeft over de hele wereld gereisd om mensen te genezen. Pijnbestrijding, diabetes mellitus, hoge bloeddruk, vlekken/huidaandoeningen, obesitas en acupunctuur, behoren tot zijn specialiteit.
In een interview vertelt hij dat hij Suriname op de wereldkaart wil brengen als natuurgenezer met kruiden uit het Surinaams regenwoud. “Bijna overal in de wereld worden Surinaamse kruiden gebruikt, maar in Suriname zelf is deze manier van genezen nog niet goed bekend, of vergeten. Ik wil daar verandering in brengen”, zegt hij zelfverzekerd.
Cullimore wil vooral patiënten met chronische ziekten helpen. “In Suriname hebben we teveel kruiden om te lijden aan chronische ziekten. Je hoeft slechts de kennis ervoor te hebben en te weten welke combinatie van kruiden je nodig hebt om mensen te genezen. Hierover heb ik een studie op HBO-niveau gedaan.” Hij vertelt dat zijn grootmoeder ook een kruidenvrouw was, vandaar de interesse. Toen hij naar Nederland ging, verdiepte hij zich verder en deed uiteindelijk een studie in Indonesië en de Verenigde Staten.
“Mijn klantenkring in Nederland bestaat uit alle bevolkingsgroepen, zelfs Chinezen. Ik houd mij namelijk ook veel bezig met acupunctuur.” Cullimore werkt met kruiden, deze kruiden zijn zorgvuldig uitgezocht in de Surinaamse natuur. “Suriname heeft de sterkste kruiden. Wij hebben gebieden in dit land die nog niet eens zijn bezocht door mensen, dus ze zijn nog puur natuur zijn. In andere landen zijn deze kruiden al aangetast door menselijk handelen.”
Natuurgenezer Cullimore is wereldkampioen geweest in kickboxen en pencak silat. Nadat hij op internationaal niveau diverse titels in de wacht heeft gesleept, heeft hij zich verdiept in de kruidengenezing door zich voor vier jaar in een klooster in Indonesië te vestigen. Hier leerde hij hoe hij kruiden moest gebruiken. Tegenwoordig heeft hij op het gebied van kruidengenezing ook al veel internationale prijzen en titels behaald, zoals de `Gouden Draak’, `Homeopaat van de Eeuw’ en `Beste kruidengenezer van de wereld.’
“Nu wil ik voor Suriname werken”, zegt de vader van twee kinderen lachend. Hij blijft de komende tijd in Suriname om de basis te leggen voor zijn praktijk, die naar verwachting in augustus van dit jaar af is. Hij is ondertussen al gestart met consultaties.

Auteur:

Nieuwsartikel 

Retour au blog