Richard Cullimore, Cullimore Herbs, Desi Bouterse, Paramaribo, Suriname, Grootofficier in de Ere Orde van de Gele Ster

Hoge onderscheiding voor natuurgenezer Cullimore

De tot twee keer internationaal uitgeroepen Surinaamse natuurgeneesheer, Richard Cullimore , is gisteren bij de jaarlijkse decoratieronde bij de herdenking van de dag van de revolutie onderscheiden en gedecoreerd tot ‘Groot officier in de ere-orde van de gele ster’. In het presidentieel paleis werden samen met Cullimore nog dertig andere oudgediende militairen en burgers gedecoreerd. 

Cullimore die op zijn elfde naar Nederland verhuisde en daarna andere landen aan deed blijkt ook grote verdiensten neergezet te hebben als sportman. President Bouterse memoreerde dat enkele weken terug de geneesheer door grootmacht China is onderscheiden. Hij vindt het daarom nog belangrijker dat Cullimore voor eigen publiek ook onderscheiden wordt. Hij kreeg de  hoge onderscheiding van groot officier in de ere- orde van de gele ster

Bouterse liet weten dat Suriname grote plannen heeft met Cullimore. Over het plan dat al is uitgewerkt wilde de president bij deze gelegenheid niet in details treden. Het komt er wel op neer dat Cullimore zal worden ingezet om de natuurgeneeskunde verder te ontwikkelen en dat in relatie te brengen met de westerse geneeskunde.

Auteur: Wilfred Leeuwin 

Nieuwsartikel

Retour au blog